Sunny Side House / Wallflower Architecture + Design | ArchDaily

From the architect. The site would not appeal to most local homebuyer as it immediately ticks several negative boxes for what are deemed liabilities in a residential semi-detached plot. It is long and narrow, with both the long side and front facing the western afternoon sun. The plot lies a metre below a public road that bounds the front and the ‘sunny’ side. In the local context, there would be environmental, layout and cultural issues to overcome.

The clients, a family of five, wanted a home that revolved around familial living and bonding. The implication of this ideal is that spaces need not be arranged or defined too rigidly for formal or cultural hierarchies. There are advantages to be had from a narrow plot as it naturally restricts the depth of rooms. The resulting spaces receive more natural light and are better ventilated due to the shallower proportion. The 1st storey is conceived to be a contiguous linear space, where living, dining, kitchen functions are serially arranged, but have little in the way of physical demarcation.

via Sunny Side House / Wallflower Architecture + Design | ArchDaily.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>